Головна Київський міський центр зайнятості

Київський міський центр зайнятості

Компанію перевірено на сайті

Державні організації

  • Державні організації
Київ

21 січня 1991 року на виконання постанови Ради Міністрів УРСР, Київський облвиконком приймає  рішення № 9 „Про створення державної служби зайнятості в області”. Цю дату можна вважати днем народження Київської обласної служби зайнятості. На новостворену службу зайнятості покладалися завдання вивчення стану ринку праці і його прогнозування на перспективу, надання допомоги громадянам у підборі роботи, організації професійної підготовки і перепідготовки громадян, реєстрації безробітних і надання їм допомоги по безробіттю.

28 травня 1991 року облвиконком затвердив першу програму зайнятості населення на 1991-1992 роки. Нею передбачалися виплати грошової допомоги по безробіттю. Станом на 15 червня 1991 року у структуру Київської обласної служби зайнятості входили 19 міськрайонних, міських та районних центрів зайнятості, в яких працювали 160 чоловік.

Наприкінці 90-х років минулого сторіччя та у перші роки ХХІ служба зайнятості  працювала в умовах глобальної економічної кризи. У ті роки обслуговували більше 100 тисяч осіб щорічно. Через відсутність вакансій, основні зусилля спрямовувались на пасивні форми соціального захисту незайнятого населення. Тобто, на реєстрацію громадян та виплату допомоги по безробіттю. Потреба підприємств у працівниках була настільки мізерною, що наприкінці 1997-1998 років на одне вільне робоче місце претендувало 34 та 46 осіб відповідно. Це найвищий показник за історію існування служби зайнятості.

0 вакансій

Всі регіони
Всі категорії
Головна Київський міський центр зайнятості